Maak kennis met Big Data!

Er is sprake van Big data wanneer iemand met meerdere datasets werkt. Deze datasets zijn in dat geval te groot om te onderhouden met reguliere databasemanagementsystemen te onderhouden. De afgelopen jaren is het werken met Big Data een steeds grotere rol gaan spelen. De hoeveelheid data die opgeslagen dient te worden is namelijk steeds groter aan het worden. Dit heeft te maken met het feit dat onder andere consumenten steeds vaker data moeten opslaan in de vorm van bijvoorbeeld bestanden, foto's, video's of social media. Ditzelfde geldt ook voor overheden, organisaties en bedrijven. Zij krijgen steeds meer te maken met grote hoeveelheden data. In dit artikel maak je kennis met Big Data!

Raadpleeg de datascientist

Doordat het werken met Big Data vrij complex kan zijn is het niet voor iedereen weggelegd. Binnen het vakgebied van Big Data is er zodoende veelal sprake van een zogeheten datascientist die gespecialiseerd is in het werken met Big Data. Een datascientist zorgt voor een statische analyse van de big data gegevens. Een dergelijke datascientist dient hiervoor te beschikken over veel kennis van metadata en dataconversies. Dit dient vervolgens gecombineerd te worden met de algemene kennis op het gebied van gegevensbestanden, programmeren en wiskunde.

Big data in combinatie met genomics

Big data kent een connectie met genomics. Doordat er bij genomics sprake is van een enorm grote hoeveelheid getallen en gegevens die per individu kunnen verschillen dient er gebruik gemaakt te worden van big data. Als dit niet het geval is kunnen de genomen van een persoon simpelweg niet opgeslagen worden. Zodoende is het van belang dat iemand die kennis heeft van genomics gebruik kan maken van big data om gedane bevindingen op te kunnen slaan.

Doordat de ontwikkelingen op het gebied van zowel genomics als big data voortdurend toenemen zijn we enorm benieuwd hoe de toekomst van de connectie big data en genomics eruit komt te zien.

Terug naar Wat zijn genomics?
Uw advertentie hier?